Bergen_vandfaldEn tur til Bergen fra Strandavatn er bestemt en overkommelig mulighed, men tag mindst een overnatning i byen. Der er billige pensionater i midtbyen og selvfølgelig også hoteller.

Turen kan planlægges som en måde at komme til Norge på, idet der går færge fra Hirtshals, men tager du af sted fra hytten, så kan du opleve det som en tur rundt om Hardangervidderne. Vi valgte Aurland, Gudvang, Voss, Bergen.
Afsæt tid til at gøre holdt ved steder som denne fos.

 

Bergen er et flerdagsbesøg værd. Vi var så heldige at have to døgn med høj sol. Det giver en mulighed for fabelagtige solnedgange over Atlanterhavet. Oplev dem fra havnen eller tag op på et af højdepunkterne med kabelbane eller svævebanen.

 

Bergen_bryggefrontMen nyd også at gå rundt i de gamle bydele med træhuse og snævre gadeforløb. Her kan du også gå uden at føle dig mast af turister, som man mærker det på Bryggen eller i køen til et af udsigtspunkterne.

Fra Bergen tilbage syd om Hardangervidda byder på spændende vejforløb, udsigtspunkter, stavkirker og fosser som denne tvillingefos Vørlingsfossen øst for Eidfjord.

En tredages tur som vi ikke lige glemmerBergen_fisketorv

 

 

Bergen_brygge Bergen_udsigt Bergen_gade