Raggstein_sneDer er rige muligheder for vandreture af forskellig sværhedsgrad og længde. En lille tur over Geiteryggen kan klares af børn og bedsteforældre, men der er en flerdagestur fra Strandavatn over Lungdalshytta, Steinbergdalen, Geiteryggen, Raggsteindalen.

Overnatninger undervejs foregår i ubetjente hytter, dog er der betjening på Geiterygshytten.

Billederne er fra en endagstur fra Geiteryggen til Raggsteindalen. En firetimers tur, hvor du ustandseligt krydser smeltevandsbække og ind imellem også må over sneen.Raggstein_bro

Der er bro over de større smeltevandsbække.

Men nogle steder, som her ved denne dybe klippesprække, må man springe over. Det lykkedes på en halvfugtige sommerdag at komme tørskoet (læderstøvler) igennem turen.

Støvlerne måtte af et enkelt sted, hvor modet svigtede mig, da jeg skulle forcere ved spring fra sten til sten. Hvis der havde været nogen med mig på turen, så havde jeg nok vovet det.

Jeg mødte een familie og en enkelt fisker på denne tur. Ellers var jeg alene i fjeldet, følteRaggstein_bæk jeg. Det gav lejlighed til at sidde ganske stille og nyde fuglelivet. Et glimt af en renko med kalv, som dog forsvandt hurtigere end lynet, de de så mig.

 

Det lille billede nederst er fra nedstigningen mod Strandavatn. Så finder man en sten at sidde på nogle minutter.

 

 

Raggstein_nedstig